פסיפיק

פסיפיק

טיול משפחתי בניו זילנד בדגש מיוחד לשומרי כשרות / משפחת דיאמנט


הי צוות מוטורהום!

מוטב מאוחר מאשר לעולם לא... צירפנו סיכום של כמה טיפים מהטיול לניו-זילנד – בדגש מיוחד למשפחה דתית עם ילדים.

תכנון הטיול
אנחנו טיילנו מאמצע אוקטובר עד סוף נובמבר. בניו זילנד קוראים לזה אביב, אבל בפועל היו הרבה ימי גשם. כדאי להתכונן לאפשרות הזו ולתכנן חלופות. מצד שני הכל יותר פנוי, וכמעט שלא צריך להזמין מקומות מראש. התחלנו באוקלנד, וטיילנו שבוע וחצי באי הצפוני ועוד ארבעה שבועות באי הדרומי. בזמן כזה אפשר "לטעום" מרוב האיזורים בניו זילנד, אבל זה דורש נסיעות ארוכות, כמעט כל יום (צריך לקחת בחשבון שהקרוואן איטי, וברוב המקומות הכבישים צרים ומפותלים). עדיף להחזיר את הקרוואן באי הדרומי גם אם יש עלות נוספת (גם הנסיעה חזרה עולה כסף, לדלק ומעבורת). כשנוסעים לאיזורים נידחים יחסית (למשל החוף המערבי באי הדרומי), כדאי לתדלק מראש – תחנות הדלק נדירות באיזורים אלה, והמחירים יותר גבוהים בצורה משמעותית.

טיסה
אנחנו טסנו דרך אתונה וסינגפור, עם עצירה של חצי יום בסינגפור. אם יש לכם זמן, מומלץ לעשות הפסקה יותר ארוכה (לפחות יום יומיים) בסינגפור, כדי לחלק את הנסיעה המתישה.

קמפינג
תשכחו ממה שאתם יודעים על אתרי קמפינג בארץ. בניו זילנד יש בכל מקום כמה אתרים, בדרך כלל מאוד נוחים עם מקלחות ושירותים נקיים, מטבח מאובזר שנשאר נקי גם אחרי שהרבה אנשים משתמשים בו (למה בארץ זה לא יעבוד?), חדרי כביסה, טלויזיה, אינטרנט, מתקנים לילדים (כמעט תמיד יש טרמפולינה) ולפעמים גם בריכת שחיה. אתרי הקמפינג של "טופ-10" הם בדרך כלל מומלצים (במיוחד בפיקטון). אנחנו השתמשנו תמיד במטבח ובמקלחות ושירותים של הקמפינג. זה הרבה יותר נוח מאשר בקרוואן וגם חוסך את הצורך למלא מים כל יום.

טיפים בנושא ילדים
• כיף מאוד לטייל עם הילדים שלכם, במיוחד אם אתם מסתדרים איתם!
• בבחירת הקרוואן כדאי לשים לב לסידורי הנסיעה לילדים. אם יש ילד אחד, כדאי למצוא רכב עם חגורת בטיחות נוספת מקדימה, כדי שהילד יוכל לשבת אתכם בנסיעות הארוכות (אבל לא תמיד ניתן למצוא רכב כזה).
• כדאי להביא לילדים תעסוקה לזמן הנסיעה – יש נסיעות ארוכות.
• לא כדאי לעשות טרקים עם ילדים שלא יכולים ללכת לבד מרחקים ארוכים (ואל תקשיבו להמלצות של חברה צעירים שעשו את זה ואומרים שזה מסלול קל – הם לא עשו את זה עם ילדים). אנחנו עשינו את טרק "טונגארירו קרוסינג" עם ילדה בת 5 – חוויה שלא מומלץ לחזור עליה. במקום זה, כדאי להתאים את המסלול והאטרקציות לדברים שגם הילדים ייהנו מהם. יש המון מקומות שאפשר לראות חיות בטבע (אריות ים, כלבי ים, פינגווינים ואפילו לוויתנים).
• יש גם כמה מוזיאונים נחמדים, למשל: Puzzling World Wanaka, מוזיאון טה-פאפה בוולינגטון (אפשר ללכת כשמחכים למעבורת מהאי הצפוני לדרומי) ומוזיאון לחקר אנטארקטיקה בכריסצ'רץ'.

טיפים בנושאי דת
כל האמור להלן אינו מהווה פסיקה הלכתית בשום אופן!
• קחו בחשבון שכמעט ולא ניתן להכניס אוכל לניו זילנד. סביר להניח שלא יעשו ענין מדברים סגורים כמו "חמים וטעים", אבל אל תבנו על זה.
• בבתי הכנסת באוקלנד ובוולינגטון יש חנויות קטנות עם מצרים כשרים. המבחר לא גדול, אבל רק שם אפשר למצוא בשר כשר (אי אפשר לקנות כמויות, כי המקרר בקרוואן קטן, במיוחד המקפיא). יש גם כמה מוצרים מהארץ במחירים מופקעים (אולי יש חנות כזו גם בכרייסצ'רץ', אבל לא היינו שם).
• שבת: כדאי למצוא מראש אתר קמפינג שמתאים לשבת. אנחנו הגענו בדרך כלל ביום חמישי כדי לבדוק את המקום ולהתארגן מראש, ובימי שישי עשינו טיולים קצרים באיזור. זה משאיר לכם זמן לחפש מקום אחר ביום שישי אם המקום לא טוב. כדאי למצוא מקום שיהיה קרוב למקומות מעניינים שתוכלו להגיע ברגל בשבת. בחלק מהערים יש אתרי קמפינג במרכז העיר (אך לא באוקלנד ווולינגטון), מחוץ לעיר כדאי למצוא מקום ליד חוף, אגם או אתר אחר מעניין. יש הרבה אתרי קמפינג מגודרים שאין בהם בעיה של טלטול (אם זה חשוב לכם, כדאי לבדוק מראש).
• בדרך כלל יש באתרי קמפינג מקררים גדולים, כך שניתן לבשל מראש ולשמור אוכל. כדאי להכין אוכל שניתן לאכול קר ביום השבת. קחו בחשבון שתמיד יהיו בעיות לא צפויות, כמו אור בשירותים שנדלק כשנכנסים, ועוד. אי אפשר להימנע מזה לגמרי.
• מיקווה: יש כנראה באיזורים בהם יש קהילה יהודית – לא בדקנו את זה. בכל מקום שתגיעו תוכלו למצוא ים/אגם/נחל וכולי, אך תצטרכו לוותר על שירותי הבלנית.

נשתמע בקרוב בקשר לטיול הבא, שרה'לה ישראל ורוני.  

קבלו הצעה