אמריקה

אמריקה

טיפים למטיילים שומרי כשרות בארה"ב עם קרוואן / בועז זילברשץ, אלקנה


רעייתי ואני טילנו במשך 14 יום במערב ארצות הברית, מתוכם 11 ימי טיול בקרוואן. מסלול הטיול היה:
לאס וגאס - פארק ציון – קניון ברייס – אגם פאוול – קניון אנטילופ – גרנד קניון – לאס וגאס – לוס אנג'לס – סולוואנג - סן לואיס אוביספו – ביג סר – כרמל מונטרי – סן פרנסיסקו. סך הכל כ-1900 מייל.

זאת הייתה הפעם הראשונה שבה נסענו לטיול בקרוואן, ומאד נהנינו. השהות בקרוואן יוצרת חוית טיול אחרת. יתרונו הגדול של הקרוואן הוא ניצול הזמן המכסימלי בטיול - כל החפצים שעימנו סודרו בארונות ביום הראשון ולא היה צורך לארוז שוב במשך כל הטיול. בכל מקום שרצינו יכולנו לעצור ולנוח או לאכול. כמי ששומרים על כשרות וגם על דיאטה מיוחדת שאינה מאפשרת לקנות מוצרי מזון מוכנים בחנויות, הקרוואן היה פתרון אידיאלי: הכשרנו את המטבח ופעם בשבוע קנינו אוכל כשר (בשר ומוצרי חלב ב-Kosher Mart בלאס וגאס) לכל השבוע. יכולנו לבשל ביום אחד למספר ימים ולשמור הכל במקרר. בקיצור - כמו בבית.

להלן כמה עצות למשתמשים חדשים בקרוואן

תפעול הקרוואן
• למשתמש חדש כדאי לקרוא לפני כן מדריך כללי לשימוש בקרוואן. המידע בו לא בהכרח תואם לדגם שיהיה לך בטיול, אולם זה עוזר להכיר את המושגים ואת צורת התפעול הכללית. זה חוסך את הצורך ללמוד הכל בזמן קבלת הרכב.
 באתרי קמפינג מספיק בדרך כלל חיבור לחשמל. במקום חיבור למים אפשר למלא את המיכל עם הכניסה לאתר. במקום חיבור לביוב אפשר לרוקן את המיכל ב-Dump Station מרכזי של האתר. המיכלים בדרך כלל לא מתמלאים תוך יום.
 לא הצלחנו למצוא Dump Station בתחנות דלק אלא רק באתרי קמפינג. בחלק גדול מאתרי הקמפינג מבקשים תשלום לא סמלי רק בשביל השימוש ב-Dump Station. לכן כדאי לרוקן באתר בו ישנים בלילה. 
 לנו היה דגם של קרוואן בלי גנרטור. אמנם אסור להפעיל את הגנרטור בשעות הלילה, אך הוא היה יכול מאד לעזור לנו להפעלת מזגן בעצירות זמניות באמצע היום (שבהן היה חם מאד), לטעינת מכשירי חשמל נטענים (מצלמת וידאו) או לבישול בטוסטר. 
 בשלב מסוים של הטיול היה נראה לפי נוריות המצב כאילו הגז LP עומד להיגמר (הגז מפעיל את המקרר וחימום המים ומשמש את הכיריים), אולם ליד הברז למילוי גז יש מונה מדויק יותר שבאמצעותו ניתן לעקוב ביתר דיוק אחר כמות הגז שנותרה. בסופו של דבר לא היינו צריכים למלא גז במשך כל הטיול. 
 למרות שהטיול היה בקיץ, היו מספר לילות בהם לא היינו מחוברים לחשמל וכמעט קפאנו מקור בלילה. מומלץ להביא/לקנות שמיכות חמות.

כשרות
אנחנו נהנינו מאד מהיכולת להשתמש במטבח כשר משלנו במשך כל הטיול. הכשרנו את הכיריים ואת המיקרוגל (בתנור לא השתמשנו כי קשה להכשירו) וקנינו טוסטר קטן. שתי נקודות חשובות: 
 כיון שהמים בברז זורמים מהמיכלים באמצעות הפעלה של משאבת מים חשמלית, חייבים בשבת להתחבר לברז מים חיצוני - אחרת אי אפשר להשתמש במים בשבת.
 צריך מעט מאמץ כדי לנתק את הנורה החשמלית במקרר לצורך שימוש בו בשבת.

לינה
 יש חניוני קרוואנים שהמחיר בהם זול, לאתר בלי חיבורים או עם חיבור לחשמל בלבד. 
 כדאי מאד להזמין מקום מראש במיוחד באתרים הפופולריים, ובמיוחד בפארקים לאומיים. החניון בתוך הפארק הוא גם הקרוב ביותר (חוסך נסיעות) וגם הזול ביותר. 
 אנו ישנו 3 לילות בחניון עם חיבורים מלאים, 3 לילות בחיבור חשמל ומים בלבד וארבעה לילות בחניה ללא חיבורים. בלוס אנג'לס ישנו שתי לילות בחינם בחניה של מרכז מסחרי.

דלק 
נסענו כ-1900 מייל ושילמנו על דלק כ-450 דולר. חשוב מאד להשוות מחירים בין תחנות דלק כיון שהמחירים משתנים מאד בין מדינות וגם באותו רחוב אפשר למצוא שתי תחנות עם הפרש לא קטן במחיר.

מגבלות הגודל
 כדאי להיות מודעים למגבלות הגודל של הקרוואן.
 הנסיעה בו אינה קשה במיוחד, אולם צריך להתרגל לרוחב שלו ולשטחי הראיה ה"מתים" משני צידי הקרוואן (יש מראות צד מיוחדות לכך).
 יש לא מעט מגרשי חניה שבגלל מגבלת גובה לא ניתן להכנס לתוכם בקרוואן. פעמיים מצאנו את עצמנו פונים לאחור באמצע הכביש לאחר שנכנסנו בטעות למגרש חניה שלא ניתן לעבור בו. 
 יש אתרים בהם יש מגבלות על קראוונים. ניתן לציין כדוגמא שבפארק ציון יש מנהרה שכדי לעבור בה עם קרוואן צריך לשלם (המנהרה חיונית לכל מי שנוסע ממערב למזרח או להפך ולא נוסע מפארק ציון צפונה). בקניון ברייס לא ניתן להגיע לחלקים מהפארק עם קרוואן (זו לא מגבלה משמעותית כיון שממילא נוסעים בדרך כלל ב-Shuttle ללא תשלום).

לסיכום ברצוננו להגיד שנהנינו מאד מהטיול.
תודה לכם ,מוטורהום, על העזרה בתכנון הטיול ובבחירת הקרוואן.
אם יש מטיילים שמעונינים לשאול שאלות נוספות ניתן ליצור עימנו קשר [email protected]

קבלו הצעה